Αυτή η Γυναίκα ΔΕΝ έχει κάνει Σ ε χ Ποτέ στη Ζωή της. Ο Λόγος; Προσέξτε τα Πόδια της…

Η 25χρονη Arianna Faro πάσχει από μια πάθηση η οποία έχει προκαλέσει τεράστιο πρήξιμο στο αριστερό πόδι της και ανώμαλους όγκους στον κόλπο και το κάτω μέρος του σώματος της.

Η γυναίκα αυτή κατάγεται από την Βοστόνη και πάσχει από το σύνδρομο Klippel-Trenaunay – μια σπάνια ασθένεια για την οποία έχει μπει 60 φορές στο χειρουργείο.

Η πάθηση αυτή επηρεάζει την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, του μαλακού ιστού και των οστών της.

Έχει 3 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: ένα κόκκινο σημάδι εκ γενετής, έναν ανώμαλο όγκο από μαλακούς ιστούς και κόκαλα και δυσλειτουργία των φλεβών.

Η Faro δεν μπορεί να θυμηθεί κάποια στιγμή που να μην ήταν άρρωστη ή να μην πονούσε. Παρ’όλα αυτά, παραμένει θετική.

“Όσο μεγαλώνω, τα πρησμένα μέλη μου μεγαλώνουν κι αυτά μαζί μου. Αλλά αυτά τα πράγματα έρχονται για να μας δοκιμάσουν. Δυσκολεύτηκα στο παρελθόν, αλλά ξέρω ότι είμαι δυνατή και γενναία. Από τη μέση και πάνω μοιάζω με κανονική 25χρονη – αλλά το κάτω μέρος του σώματος μου είναι εντελώς διαφορετικό. Γεννήθηκα έτσι, ήξερα ότι θα περνάω έντονες περιόδου αδιαθεσίας, πόνου, θα μπαίνω συνέχεια στο νοσοκομείο, θα κάνω συχνά εγχειρήσεις και θα πρέπει να αναρρώνω.”

“Παρά τα εμπόδια όμως, πέρασα μια υπέροχη παιδική ηλικία.”

Η Faro χάνει σταδιακά την ικανότητα να μετακινείται μόνη της και βασίζεται σε καροτσάκι. Έχει καταγράψει την εμπειρία της στο Instagram και το Facebook στις σελίδες με το όνομα “One Limp at a Time”. Εκεί ανεβάζει φωτογραφίες των παραμορφωμένων μελών του σώματος της.

“Ξέρω κάποιους που το βρίσκουν σοκαριστικό, αλλά είναι η πραγματικότητα της ασθένειας και δεν υπάρχει λόγος να ντρέπομαι. Πρέπει να ζω με αυτό, δεν βρίσκω λόγω για να μην ανεβάζω φωτογραφίες και να μην εμπνέω τους άλλους.”

Η Faro εξηγεί ότι όσοι πάσχουν από αυτή την ασθένεια βιώνουν διαφορετικές επιπτώσεις, αλλά γενικά προσπαθούν να αφαιρέσουν υγρό από τα μέλη τους, κάτι που προκαλεί πρήξιμο.

Άλλες παρενέργειες της ασθένειας περιλαμβάνουν φλεβίτιδα καθώς και κομμάτια του λιπώδη ιστού που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

Είπε ότι η μεγαλύτερη παρεξήγηση για την ασθένεια της είναι ότι περιορίζεται μόνο στα πόδια της. Ωστόσο, επηρεάζει όλο το κάτω μέρος του σώματος της και την πλάτη της, ενώ συχνά αναπτύσσει θρόμβους αίματος και περνάει περιόδους σήψης και ινοσίτιδας. Πάσχει ακόμη από κυτταρίνη και αναπτύσσει πυρετό και άλλα συμπτώματα γρίπης.

Η αιτία της ασθένειας, την οποία δεν έχουν οι δύο αδερφές της, δεν είναι γνωστή.

Δεν είναι γενετική και οι γιατροί συνεχίζουν να αναζητούν θεραπεία – αλλά προς το παρόν η Faro το αποδέχεται να να είναι κάτι που απλά της συνέβη.

Η Faro είπε ότι δεν θα έπρεπε κανείς να ντρέπεται για σωματικές ασθένειες.

Πιστεύει πως είναι σημαντικό άνθρωποι σαν εκείνη να μιλήσουν για την ασθένεια της, γιατί είναι αρκετά σπάνια και άγνωστη.

“Έχω φτάσει περίπου 20 φορές κοντά στον θάνατο. Αλλά παρ’όλα αυτά, συνεχίζω δυναμικά, ζω και μαθαίνω. Αρνούμαι να με ορίζει η αρρώστια μου. Σίγουρα, οι ανώμαλοι όγκοι είναι μέρος του εαυτού μου, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό. Όταν με σκέφτονται οι άλλοι, θέλω να με σκέφτονται σαν ένα άτομο ευδιάθετο και ελπίζω να καταφέρω να εμπνεύσω τους άλλους θα έχουν αυτοπεποίθηση όσο διαφορετικοί κι αν είναι ή νιώθουν.”

Η Faro, η οποία είναι ακόμη παρθένα, βγαίνει με έναν άντρα που γνωρίζει για την ασθένεια της. Λέει ότι εκείνος συνεχίζει να ενδιαφέρεται και ότι πάνε την σχέση τους αργά.

Πηγή Credit: dailymail.co.uk